Beatrijs Smulders’ privé-praktijk voor vrouwenzaken. Spreekuur, consult, advies, persoonlijke begeleiding.

Voor een afspraak: mail@beatrijssmulders.nl
Graag een korte vermelding van de hulpvraag en/of de problematiek.
Vermeld uw adres en woonplaats. U krijgt binnen enkele dagen antwoord.
Kosten: € 150,- per uur / € 200,- voor anderhalf uur. Meisjes onder 20 jaar reductie.
Het kan een korte sessie zijn met gerichte adviezen, het kan ook een langere sessie met zo nodig één of meerdere vervolgafspraken.

De praktijklocatie bevindt zich op drie minuten loopafstand van Amsterdam CS

Mogelijke issues en onderwerpen voor consulten

  • verwerken van problematisch en moeilijk verlopen bevalling
  • problemen en emotionele zaken rond zwangerschap & bevalling
  • napraten over de bevalling
  • persoonlijke voorbereiding-sessie op de bevalling
  • prenatale blues/ dips/ depressie
  • stress tijdens het eerste jaar na de bevalling
  • postnatale blues en dips
  • psychische problemen, zorgen en angst tijdens zwangerschap
  • verwerking van rouw om overleden kind
  • pijnconsult: extra voorbereiding bij angst voor de pijn tijdens bevalling
  • vragen over pijnbestrijding
  • hulp bij beslissing over late abortus bij kind met aangeboren afwijkingen
  • onsult bij extreme angst voor de bevalling
  • dip na de bevalling of postnatale depressie
  • verwerking van een moeilijke of traumatische bevalling
  • verwerking kind overleden tijdens of vlak de bevalling
  • omgaan met kind geboren met een aangeboren afwijking
  • consult over problemen in het eerste jaar na de bevalling
  • problemen rond seksualiteit en intimiteit, voor jong en oud
  • relatieproblemen (in de eerste jaren na bevalling)
  • verlatingsangst
  • pijn bij het vrijen/ geen zin/ seksuele problemen na de bevalling
  • alle perikelen rondom de menopauze: emotionele problemen/seksualiteit/andere ongemakken
  • opvoedingsperikelen
  • anticonceptie
  • preventie geslachtsziekten
  • seksuele voorlichting voor jonge meisjes
  • problemen en vraagstukken rond seks in de puberleeftijd
  • liefdesverdriet, de eerste keer en onzekerheid bij het vrijen
  • ongemak en seksualiteit tijdens de menopauze:
  • hechtingsproblematiek met de baby
  • borstvoedingsproblemen
  • problemen combinatie baby- en werk in het eerste jaar na de bevalling
  • Angst en onzekerheid over moederschap

Voorbeelden van hulpvragen

Napraten en verwerken van de bevalling
Ik heb een vreselijk moeilijke bevalling achter de rug. Ik begrijp nog steeds niet wat er allemaal precies gebeurd is en weet niet goed hoe ik zelf met deze ervaring nu verder moet. Hoe zal het de volgende keer gaan? Ik heb behoefte om met een ervaren deskundige/verloskundige de bevalling nog eens helemaal door te spreken; om te helpen de puzzelstukjes voor mezelf een beetje in elkaar te krijgen en weer te laten passen. Was dit allemaal nodig geweest en hoe kan ik het de volgende keer anders doen, anders organiseren?

Seksualiteit na de bevalling
Na de bevalling van ons eerste kind is ons seksleven min of meer uitgedoofd. Na de bevalling had ik helemaal geen behoefte meer aan seks. Dat is natuurlijk normaal, maar inmiddels zijn we vier jaar verder en is er sindsdien weinig tot niets meer gebeurd. Er is wel intimiteit, maar mijn animo voor seks is totaal verdwenen, terwijl we vroeger de sterren van de hemel vreeën. Ik houd zielsveel van mijn man en wil hem totaal niet kwijt. Wat kan ik doen?

Bang voor de bevalling
Ik ben nogal bang voor de bevalling en de tijd daarna en begrijp mijn eigen angst niet. Wat kan ik verwachten? Ik bang ben om de controle te verliezen? Dat er iets mis gaat tijdens de bevalling.
Is dit een onredelijke angst of misschien een juist voorgevoel? Ik sta onder behandeling van een gynaecoloog vanwege een onverklaarbare bloeding, maar de zwangerschap gaat verder prima. Ik heb behoefte aan extra zorg, een luisterend en meelevend oor en hier en daar een goed advies.

Jong, seks en liefde
Ik ben al vanaf mijn zestiende seksueel actief. Ik wilde me nooit binden en heb veel verschillende vriendjes gehad, ook vaak voor één nacht. Het kwam wel eens voor dat ik er twee tegelijkertijd had! Nu ben ik 32 jaar en heb ik eindelijk een vaste vriend gevonden waarmee ik graag kinderen wil. Gek genoeg vlogen vroeger tijdens de seks de stukken er van af, maar nu, met mijn eigen vriend, is dat helemaal niet meer het geval. Ik kan niet eens meer klaarkomen. Ik hou heel veel van hem en toch heb ik weinig zin in hem. Seks met hem staat me steeds meer tegen. Het lijkt wel alsof ik er steeds minder bij voel… Wat kan ik eraan doen en wat is er met mij aan de hand?

Overgangstress!
Ik ben 47 jaar en voel me plotseling ‘overvallen’ door de overgang! ’s Nachts slaap ik slecht. Word vaak wakker van zweetaanvallen. Ook heb ik soms last van angstaanjagende hartkloppingen. Ik voel me labieler dan ooit en ben daardoor nogal gedeprimeerd. Dat kan ik er met mijn drukke baan momenteel niet bijhebben. Ik herken mezelf niet meer! De kinderen gaan binnenkort de deur uit en ik twijfel zelfs aan mijn relatie! Hoe lang gaat dit gedoe nog duren? Kan ik op een veilige manier iets slikken tegen al die opvliegers? Ik wil graag begeleiding en advies hoe ik hier het beste mee kan omgaan…

Moeilijke bevalling achter de rug
Aanvankelijk leek mijn bevalling heel gemakkelijk te gaan, maar op het einde van de ontsluiting bleek dat het hoofdje verkeerd lag. De laatste centimeters waren gruwelijk en ik kreeg daarom een ruggenprik. Volgens mij is er misgeprikt, want ik voelde nog altijd vreselijke pijnen, maar werd toch aan mijn lot overgelaten. Uiteindelijk werd het een hele moeilijke vacuümbevalling, met een knip. Door het vele bloedverlies was ik na de bevalling wazig en afwezig. Ik ben domweg hele stukken kwijt. Na zes maanden heb ik er nog altijd last van. Af en toe nachtmerries, met een schreeuw wakker… Ik wil graag met een ervaren verloskundige napraten over de bevalling, zodat de puzzelstukjes weer in elkaar vallen en ik deze moeilijke ervaring kan verwerken en loslaten.

Behoefte aan seksuele voorlichting
Mijn dochter van veertien wil graag met vriendjes slapen. Ze zegt dat ze geen maagd meer wil zijn, net zoals haar vriendinnen. Ik probeer haar te overtuigen dat ze beter nog kan wachten. Vooral géén haast! Ik vind haar nog veel te jong voor de pil, maar alleen het gebruik van condooms lijkt mij ook niet al te veilig… Ze is nog maar een kind en vaak zó slordig! Ik wil haar seksuele voorlichting geven, maar ze staat nauwelijks open voor mijn adviezen. Kan mijn dochter een keer langskomen voor advies? Om met jou te praten over seks en seksuele relaties, over het voorkomen van zwangerschap en geslachtsziekten?

Kind in de couveuse
Na een vroeggeboorte ligt mijn kindje als zeven weken in de couveuse. Ik kolf en ga elke dag naar hem toe. Ik ben zo moe en kan op dit moment niet meer en ik voel me steeds meer verweesd. De mensen in het ziekenhuis doen vreselijk hun best maar ik heb aan sommige verpleegkundige een bloedhekel,Ze doen zo betuttelend, alsof de baby meer van hen is dan van mij. Waar ben ik aan begonnen? Wat houdt ons kind hieraan over? Wat kan ik momenteel doen om hem zo snel mogelijk thuis te krijgen? Ik wil het nu zelf doen!

Liefdesverdriet
Ik heb al vanaf mijn veertiende een vriendje. We waren twee jaar verschrikkelijk verliefd. Nu is het uit omdat hij verliefd is geworden op een ander meisje in de klas. Ik kan dit niet aan en ben er helemaal kapot van. Hij zal altijd mijn grote liefde blijven! Ik hou zoveel van hem! Mijn hele lichaam en mijn hart doen pijn en ik kan de hele dag huilen. Mijn leven is kapot, lijkt het wel. Ik moet denk ik van school af, want ik kan deze situatie niet langer verdragen. Hoe moet ik nu verder?

Post-traumatische stress na de bevalling
Ik heb sinds de bevalling paniekaanvallen en slaap slecht. Ik voel dat ik daardoor bergafwaarts ga.  Mijn man begrijpt het niet. Ik heb toch eindelijk wat ik zo graag wilde?

Misbruikt
Ik ben in mijn vroege jeugd seksueel misbruikt en nu ik zwanger ben zie ik als een berg tegen de pijn van de bevalling op. Ook ben ik bang dat mijn vagina te veel zal samenkrampen.

Zwanger en man ongeneeslijk ziek
Ik ben zes maanden zwanger en mijn man heeft net te horen gekregen dat hij een agressieve vorm van alvleesklierkanker heeft. Ik voel me verscheurd van verdriet, maar ik kan mijn man daar nu niet té veel mee lastig vallen. Zal mijn man nog bij de bevalling kunnen zijn? Is mijn verdriet schadelijk voor de baby? Hoe kunnen we hier samen zo goed mogelijk mee omgaan?

Angst en verdriet rond de dood van de baby (wiegendood)
Ons kindje is na vier maanden aan wiegendood overleden. Na een eerste intensieve rouwperiode voel ik me nu erg alleen met mijn verdriet. Mijn man is weer vollop aan het werk en wil er nu niet meer zo veel mee bezig zijn. Ik heb behoefte om erover te praten. Ook omdat we een nieuw kindje willen. Maar ik durf niet zo goed, ook omdat ik zo bang ben geworden omdat ik me te kwetsbaar voel. Kunt u advies geven om dit verdriet nog meer een plaats te geven zodat ik meer ruimte te krijg voor een nieuw kind?

De eerste keer: nog even niet
Mijn vriendje wil graag met mij voor de eerste keer naar bed. Ik ben daar eigenlijk nog niet aan toe. Hoe kan ik dat het beste aanpakken zonder hem te kwetsen?

Slechte relatie met mijn eigen moeder en angst voor ouderschap
Gedurende mijn hele leven is de relatie mijn moeder een groot probleem. Ze is altijd met zichzelf en haar eigen problemen bezig en heeft weinig invoelend vermogen. Sinds ik zwanger ben heeft ze ineens een bovenmatige belangstelling en bemoeid zich overal mee. Hoe stel ik een grens, zeker als straks de baby er is en mijn moeder oma is geworden? Ook ben ik soms bang om mijn moeder te evenaren. Ik wil beslist niet worden zoals zij!

Hechtingsproblematiek
Twee maanden geleden is onze zoon geboren, vijf weken te vroeg. De bevalling moest opgewekt worden, omdat ik een te hoge bloeddruk had en het HELLP-syndroom kreeg. Met spoed onder algehele narcose en vervolgens een keizersnede. In verband met ademhalingsproblemen werd onze zoon op de couveuse-afdeling opgenomen. Ik had zoveel napijn dat ik hem pas de volgende dag kon zien. Mijn man moest zelfs aan de verpleging vragen in welk bedje onze baby lag. Hij zat vast aan slangen en dat voelde vreemd en afstandelijk. Het kostte mij moeite om meteen iets te voelen. Twee maanden later gaat de borstvoeding nog altijd moeizaam en voel ik me gedeprimeerd en teleurgesteld. Is er iets mis met mijn moedergevoel? Waarom kreeg ik dat HELLP-gedoe? Ben ik tijdens de zwangerschap misschien te hard blijven werken? Is er kans op herhaling? Of kan ik dat voorkomen? Ik heb nog zoveel vragen…

Angst voor pijn bij de bevalling
Op zich verloopt mijn zwangerschap voorspoedig, maar ik heb een grote angst voor de pijn tijdens de bevalling. Ik lig er ’s nachts over te piekeren en kan moeilijk in slaap komen omdat ik er steeds aan denk. Wat moet ik hiervan denken? Dit had ik nooit van mezelf gedacht. Hoe moet ik hier mee omgaan? Wat zijn de mogelijkheden voor eventuele pijnbestrijding? Hoe denkt u daarover? Ik wil toch een zo’n natuurlijk mogelijke bevalling.

Gebruikt door klasgenootje
Mijn klasgenootjes zijn allemaal al een keer met een jongen naar bed geweest. Ik nog niet en wil ook graag omdat ik niet achter wil blijven. Afgelopen zaterdag heb ik het na het schoolfeest toch gedaan met een jongen uit de parallelklas. Het was helemaal niet leuk, het was lomp,  en pijnlijk en hij ging daarna heel snel weg. Ik voelde me gebruikt en daarna zo verdrietig. Ik kan hem niet meer in zijn ogen kijken. Ik schaam me en ben zo teleurgesteld. Is dit het nou?

Verdriet in zwangerschap
Mijn moeder is twee jaar geleden overleden. Een ontzettende klap. Ik dacht dat ik het verlies eindelijk had verwerkt, maar nu ik zwanger ben komt alles weer boven. Het verdriet veroorzaakt stress, iets wat ik tijdens de zwangerschap juist wilde vermijden. Kunt u me helpen om dit verdriet een plaats te geven en te ontstressen, zodat ik na de bevalling zélf moeder kan zijn zonder mijn moeder als oma al te veel te missen?

Rouwverwerking om tijdens bevalling overleden baby
Onze baby is vlak na de bevalling aan een hartafwijking overleden. Het heeft ons jaren gekost om zwanger te worden en nu dit. We weten er nog steeds geen raad mee. Waarom is dit ons overkomen en hoe vullen we dit gat in ons leven?

Ook een persoonlijke ontmoeting met Beatrijs ter uitwisseling van ideeën over allerlei kleine en grote (vrouwen) zaken is mogelijk.
mail@beatrijssmulders.nl