Hieronder staan de boeken van Beatrijs uitgebreid beschreven. Wil je een of meer van de boeken bestellen, ga dan naar de webshop. Sommige boeken zijn niet meer via de webshop, maar nog wel tweedehands verkrijgbaar, ondermeer op www.bol.com.

Beatrijs Smulders schreef onder meer drie handboeken (zie hieronder) over de ongelooflijke ervaring van het zwanger zijn, de heftigheid van de bevalling en het besef dat het leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Deze bestsellers staan vol met tips, geruststellende informatie, maar vooral ook met andermans verhalen, die lezers doen constateren: ‘Hé, dat heb ik ook… ik ben dus niet de enige!’ Daarnaast zijn er ondermeer leuke en ludieke agenda’s, must haves voor iedere zwangere!

Eind 2016 verschijnt het nieuwe boek van Beatrijs over vrouwen, seks en de liefde. Beatrijs: ‘Dit boek gaat over mijn jarenlange ervaringen, observaties en gedachten over vrouwen, seksualiteit en relaties. Opgedaan als meisje, later als jonge vrouw, maar vooral ook tijdens de jarenlange uitoefening van mijn vak. Het is het resultaat van ruim 35 jaar ervaring met vrouwen en mannen tijdens een van de meest intieme periodes van hun leven. In het schemerdonker, tijdens de lange nachten van wachten op de geboorte van een kind, heb ik mijn observaties en voortschrijdende inzicht over vrouwenzaken, seks en liefdesperikelen opgetekend. Ontelbare spreekuren met vrouwen over allerlei vrouwenzaken en problemen gaven me steeds weer stof tot nadenken. De oerdrift van seks is sinds mensenheugenis voor iedereen een grote drijfveer. We komen er allen uit voort en de hele maatschappij is er meer dan ooit van doordesemt. Hoe combineren we als hoogontwikkelde diersoort onze oerdriften met een ‘beschaafd’ liefdevol leven? Op bepaalde momenten deed ik voor mijn gevoel steeds weer nieuwe ontdekkingen. Dit boek gaat over mijn eigen zoektocht als vrouw en later als moeder met opgroeiende kinderen. Drie generaties vrouwen heb ik langs zien komen. Tijdens mijn zoektocht ben ik door schade en schande wijs geworden. In dit boek geen nauwgezet cijfermateriaal of wetenschappelijk onderbouwde waarheden en theorieën. Dit boek gaat louter en alleen over mijn gedachten en ervaringen en die zijn de moeite waard!’

Veilig Zwanger

‘Veilig Zwanger’ is hét complete handboek over zwangerschap. ‘Veilig Zwanger’ staat vol met gouden tips voor jou en je partner. Het vertaalt de laatste wetenschappelijke inzichten naar het dagelijkse leven van de zwangerschap. Je vindt er alle dilemma’s in terug die het moderne moederschap met zich meebrengt, zowel de maatschappelijke als de psychologische. Zangeres & televisie-presentatrice Angela Groothuizen, moeder van Lola en Nona: ‘Verplichte kost voor op het nachtkastje van elke zwangere’.

‘Veilig Zwanger’ geeft je nieuw houvast, waardoor je angsten verdwijnen en het vertrouwen in je lichaam wordt versterkt. Zo veilig mogelijk zwanger zijn, voor jezelf en voor je baby, daar gaat het om! Meer dan ooit heeft onderzoek aangetoont dat juist de zwangerschapsperiode van grote invloed is op de toekomst van je kind. Nóóit groeit je kind meer zo snel als in deze periode. Nóóit vinden er meer celdelingen plaats dan in het prenatale leven. Daarom is de zwangerschap de beste periode om te werken aan de toekomstige gezondheid van je kind. ‘Veilig zwanger’ is gebaseerd op de inzichten en jarenlange ervaring van de bekende verloskundige Beatrijs Smulders (auteur van ondermeer ’Veilig Bevallen’ en ‘Veilig door de kraamtijd en de eerste maanden na de bevalling’). In dit boek lees je veel persoonlijke ervaringen van zwangere vrouwen. In die zin is dit boek ook een must voor iedereen die beroepshalve met zwangere vrouwen te maken heeft. Annegot Schröder, verloskundige: ‘Nuchtere, no-nonsense-informatie die de aanstaande zwangere goed voorbereidt op deze unieke staat’.

Safe Pregnancy

Safe Pregnancy

De Engelse uitgave van ‘Veilig Zwanger’, hét complete handboek over zwangerschap. ‘Veilig Zwanger’ staat vol met gouden tips voor jou en je partner. Het vertaalt de laatste wetenschappelijke inzichten naar het dagelijkse leven van de zwangerschap. Je vindt er alle dilemma’s in terug die het moderne moederschap met zich meebrengt, zowel de maatschappelijke als de psychologische.

‘Veilig Zwanger’ geeft je nieuw houvast, waardoor je angsten verdwijnen en het vertrouwen in je lichaam wordt versterkt. Zo veilig mogelijk zwanger zijn, voor jezelf en voor je baby, daar gaat het om! Meer dan ooit heeft onderzoek aangetoont dat juist de zwangerschapsperiode van grote invloed is op de toekomst van je kind. Nóóit groeit je kind meer zo snel als in deze periode. Nóóit vinden er meer celdelingen plaats dan in het prenatale leven. Daarom is de zwangerschap de beste periode om te werken aan de toekomstige gezondheid van je kind. ‘Veilig zwanger’ is gebaseerd op de inzichten en jarenlange ervaring van de bekende verloskundige Beatrijs Smulders (auteur van ondermeer ’Veilig Bevallen’ en ‘Veilig door de kraamtijd en de eerste maanden na de bevalling’). In dit boek lees je veel persoonlijke ervaringen van zwangere vrouwen. In die zin is dit boek ook een must voor iedereen die beroepshalve met zwangere vrouwen te maken heeft.

Veilig Zwanger Agenda

De Veilig Zwanger Agenda

Dé ideale agenda voor elke zwangere vrouw. In de Veilig Zwanger Agenda kan iedere zwangere haar afspraken kwijt: van de eerste dag van de laatste menstruatie tot een jaar daarna. De Veilig Zwanger Agenda is praktisch, leerzaam en komisch.

Deze handige paperbackversie staat vol met gouden tips. Elke week van de zwangerschap behandelt een passend thema, voorzien van relativerende cartoons en kleurrijke tekeningen. Daarnaast staat er informatie in over de ontwikkeling van het kind, de tip van de week en is er ruimte voor eigen ervaringen, het bevallingsverhaal en aantekeningen over de eerste drie maanden als moeder.

De Meest Gestelde Vragen over Zwangerschap en bevalling

Of het nu je eerste kind is of je vierde, iedere zwangere of net bevallen vrouw is wel eens onzeker en zoekt bevestiging en antwoorden. Beatrijs Smulders, de bekendste verloskundige van Nederland, deelt haar rijke kennis en ervaring met vele verloskundigen en gynaecologen en verzamelde talrijke antwoorden in één boek. ‘De meest gestelde vragen over zwangerschap en bevalling’ bevat een fantastische verzameling antwoorden, tips en adviezen van Beatrijs Smulders zelf. Het ultieme opzoekboek met gouden tips van verloskundigen en gynaecologen.

In ‘De meest gestelde vragen over zwangerschap en bevalling’ worden in drie delen (voorbereiding, zwangerschap, bevalling en kraamtijd) 312 vragen beantwoord. Het boek is geïllustreerd met de komische en herkenbare tekeningen van Laura Neuhaus. Perfect ter relativering van het nodige gepieker en de zorgen die zwanger zijn nu eenmaal met zich meebrengt. Voor de zwangere vrouw en haar partner is dit ultieme opzoekboek een verademing en daarom een supercadeau!

El embarazo y el parto

Spaanse uitgave van ‘De meest gestelde vragen over zwangerschap en bevalling’. Of het nu je eerste kind is of je vierde, iedere zwangere of net bevallen vrouw is wel eens onzeker en zoekt bevestiging en antwoorden. Beatrijs Smulders, de bekendste verloskundige van Nederland, deelde haar rijke kennis en ervaring met vele verloskundigen en gynaecologen en verzamelde talrijke antwoorden in één boek. ‘De meest gestelde vragen over zwangerschap en bevalling’ bevat een fantastische verzameling antwoorden, tips en adviezen van Beatrijs Smulders zelf. Het ultieme opzoekboek met gouden tips van verloskundigen en gynaecologen.

In ‘De meest gestelde vragen over zwangerschap en bevalling’ worden in drie delen (voorbereiding, zwangerschap, bevalling en kraamtijd) 312 vragen beantwoord. Het boek is geïllustreerd met de komische en herkenbare tekeningen van Laura Neuhaus. Perfect ter relativering van het nodige gepieker en de zorgen die zwanger zijn nu eenmaal met zich meebrengt. Voor de zwangere vrouw en haar partner is dit ultieme opzoekboek een verademing en daarom een supercadeau!

Baren

Steeds meer vrouwen geven er de voorkeur aan rechtop te blijven tijdens de baring. Hurken, zitten, knielen, staan: het vergemakkelijkt het geboorteproces, zowel voor de moeder als voor het kind. Of dat nu thuis is, of in het ziekenhuis: rechtop is de vrouw veel meer actief en betrokken bij de geboorte. Zij heeft de regie van het gebeuren. Het nieuwe denken en voelen van vrouwen rond de geboorte vindt zijn neerslag in dit boek, zowel in de interviews met een groot aantal vrouwen en partners, als ook in de verloskundige informatie.

De full colour fotoreportages geven een levendig beeld, niet alleen van spontane baringshoudingen, maar ook van de speciale sfeer en gevoelens rond de geboorte.

Women Giving Birth

Engelse uitgave van het boek ‘Baren’. Steeds meer vrouwen geven er de voorkeur aan rechtop te blijven tijdens de baring. Hurken, zitten, knielen, staan: het vergemakkelijkt het geboorteproces, zowel voor de moeder als voor het kind. Of dat nu thuis is, of in het ziekenhuis: rechtop is de vrouw veel meer actief en betrokken bij de geboorte. Zij heeft de regie van het gebeuren. Het nieuwe denken en voelen van vrouwen rond de geboorte vindt zijn neerslag in dit boek, zowel in de interviews met een groot aantal vrouwen en partners, als ook in de verloskundige informatie.

De full colour fotoreportages geven een levendig beeld, niet alleen van spontane baringshoudingen, maar ook van de speciale sfeer en gevoelens rond de geboorte.

9 Maanden Scheurkalender

De 9 maanden Scheurkalender van Beatrijs Smulders met maar liefst 294 vragen en antwoorden over de boeiende, interessante en emotionele wereld van de zwangerschap (2e hands verkrijgbaar, o.a. bij bol.com)

Veilig Bevallen

Er is nu een totaal vernieuwde uitgave van ‘Veilig Bevallen’, hét handboek voor aanstaande ouders, met verfrissende inzichten, goede tips, verhalen van verloskundigen en barende vrouwen zelf. Een uniek inzicht in de belevingswereld en de geheimen van de bevalling, met alles over bevallingshormonen, het omgaan met en het nut van baringspijn, pijnbestrijding, bevallen thuis én in het ziekenhuis.

Een reactie van Rebekka Visser: ‘Ik vond het verschrikkelijk leuk om je te ontmoeten en permitteer me even de vrijheid iets meer te vertellen over hoe ik jou ken. Door je boek ‘Veilig Bevallen’. Dat boek kwam net uit toen ik zwanger was van m’n derde, dus toen had ik al twee keer gebaard. Het was een openbaring voor mij, alles viel op z’n plek! Je beschreef precies dat wat ik had gemist bij m’n verloskundige. Zoals jij het beschreef, het proces van baren met vertrouwen benaderen, eigenlijk de manier van mijn oma, die helaas overleden is toen ik zwanger was van m’n oudste, dat heeft me zo enorm bekrachtigd. En dat is de aanleiding geweest om m’n eigen roeping te voelen – en ook vroedvrouw te worden!’

Veilig door de kraamtijd

Moeder worden is, vooral de eerste keer, een ongelofelijke overgang. Wat gebeurt er allemaal met je, hoe moet je omgaan met slapeloze nachten, met een veranderende relatie en hoe verder als de kraamperiode voorbij is? Kortom, het lijkt wel een granaatinslag: eerst de heftigheid van de bevalling en daarna het besef dat het leven nooit meer hetzelfde zal zijn. ‘Voor kersverse ouders die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken,’ schrijft Beatrijs Smulders in ‘Veilig door de kraamtijd en de eerste maanden na de bevalling’. Een boek vol tips, allerlei verzorgingsaspecten en geruststellende informatie, maar ook genieten van andermans verhalen en constateren: ‘Hé, dat heb ik ook… ik dacht dat ik de enige was!’

Er zijn veel boeken geschreven over conceptie, zwangerschap en bevallen, maar als de baby eenmaal geboren is, worden de ouders geconfronteerd met onzekerheden en vragen. ‘Veilig door de kraamtijd en de eerste maanden na de bevalling’ is gebaseerd op de ervaringen van Beatrijs Smulders tijdens haar werk als verloskundige. Het boek belicht behalve medisch-verloskundige aspecten ook de grootse én tegelijk alledaagse zaken rond het moeder en vader worden: het onschatbare belang van het hechten aan en de fijnzinnige afstemming op de baby.

Het boek is overzichtelijk ingedeeld en staat boordevol tips. Heel speciaal is het ‘vader-hoofdstuk’, waarin de echtgenoot van Beatrijs Smulders, regisseur Roel van Dalen, zijn ervaringen en die van andere vaders beschrijft. Voor op het nachtkastje, de salontafel of als kraamcadeau: ‘Veilig door de kraamtijd en de eerste maanden na de bevalling’ is een absolute aanrader voor alle kersverse ouders.

Posparto Seguro

Spaanse uitgave van ‘Veilig door de kraamtijd en de eerste maanden na de bevalling’.

Moeder worden is, vooral de eerste keer, een ongelofelijke overgang. Wat gebeurt er allemaal met je, hoe moet je omgaan met slapeloze nachten, met een veranderende relatie en hoe verder als de kraamperiode voorbij is? Kortom, het lijkt wel een granaatinslag: eerst de heftigheid van de bevalling en daarna het besef dat het leven nooit meer hetzelfde zal zijn. ‘Voor kersverse ouders die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken,’ schrijft Beatrijs Smulders in ‘Veilig door de kraamtijd en de eerste maanden na de bevalling’. Een boek vol tips, allerlei verzorgingsaspecten en geruststellende informatie, maar ook genieten van andermans verhalen en constateren: ‘Hé, dat heb ik ook… ik dacht dat ik de enige was!’

Er zijn veel boeken geschreven over conceptie, zwangerschap en bevallen, maar als de baby eenmaal geboren is, worden de ouders geconfronteerd met onzekerheden en vragen. ‘Veilig door de kraamtijd en de eerste maanden na de bevalling’ is gebaseerd op de ervaringen van Beatrijs Smulders tijdens haar werk als verloskundige. Het boek belicht behalve medisch-verloskundige aspecten ook de grootse én tegelijk alledaagse zaken rond het moeder en vader worden: het onschatbare belang van het hechten aan en de fijnzinnige afstemming op de baby.

Het boek is overzichtelijk ingedeeld en staat boordevol tips. Heel speciaal is het ‘vader-hoofdstuk’, waarin de echtgenoot van Beatrijs Smulders, regisseur Roel van Dalen, zijn ervaringen en die van andere vaders beschrijft. Voor op het nachtkastje, de salontafel of als kraamcadeau: ‘Veilig door de kraamtijd en de eerste maanden na de bevalling’ is een absolute aanrader voor alle kersverse ouders.

Agenda voor het eerste jaar na de bevalling

Je bent bevallen! Op welke wijze dan ook, het is je gelukt! Nu kan het echte leven met je baby beginnen. Houd je hart maar vast, want het eerste jaar na de bevalling is superdynamisch. Het is een prachtige tijd, maar ook een zware tijd. Het is een van de meest intensieve jaren van je leven. Deze agenda geeft je, aan de hand van vele goede tips, een steuntje in de rug. De agenda groeit niet alleen met je baby mee, maar ook met je ervaringen en vertrouwen als moeder. De ‘Agenda voor het eerste jaar na de bevalling’ van Beatrijs Smulders begint met je eigen verhaal van je bevalling en eindigt op de eerste verjaardag van je kind.

Vul vanaf de dag van de bevalling de rest van de data van het komende jaar zelf in. maak van je hart geen moordkuil en schrijf in deze agenda alle belangijke (en onbelangrijke) ervaringen op, of schrijf ze van je af! Zo wordt dit een onvergetelijk ‘gouden document’ van het eerste levensjaar van je kind. De samenwerking met Laura Neuhaus heeft opnieuw pakkende, komische cartoons en tekeningen opgeleverd die alleszeggend en relativerend zijn. De ‘Agenda voor het eerste jaar na de bevalling’ zul je bewaren om later aan je kind cadeau te geven. (Helaas is de agenda lastig verkrijgbaar, hopelijk lukt het tweedehands!)

Weeën in de Nacht

Bespiegelingen en overpeinzingen van een ervaren verloskundige. Welke eigenschappen zijn onontbeerlijk om een goede verloskundige te zijn? Wat is de schoonheid van het vak? Wat zijn de moeilijkste momenten? Hoe hou je het vak lang vol en hoe hou je de bezieling erin? Welke vaardigheden helpen je om een bevalling voor vrouwen tot een succes te maken? Wanneer is een bevalling succesvol? Hoe geef je vrouwen kracht en hoe kun je de begrijpelijke angsten van vrouwen bezweren? Hoe hanteer je als verloskundige je eigen gevoelens van zwakte, onzekerheid en macht? Hoe ga je om met verdriet?

Niets blijft onbesproken, geen onderwerp is taboe. Dit boek is onmisbaar voor vrouwen én mannen op weg naar het ouderschap. De ontroerende bevallingsverhalen van verloskundigen geven je wijze raad en praktische adviezen die bijdragen aan de voorbereiding op de bevalling. Ook voor de deskundigen die aanstaande ouders begeleiden is dit boek een must. (Lastig verkrijgbaar, maar tweedehands lukt het zeker!)