Beatrijs ontvangt uit handen van loco-burgemeester Eric van der Burg de prestigieuze Andreas-penning van de stad Amsterdam

Beatrijs Smulders is in Nederland een bekende verloskundige. In die hoedanigheid heeft zij de afgelopen 35 jaar een prominente rol gespeeld in de verloskundige zorg in Nederland. Zij ontwikkelde zich bovendien tot een nationaal en internationaal bekend spreker en promotor van de Nederlandse verloskundige cultuur, waarin de thuisbevalling nog altijd een aanzienlijke  rol speelt. Daarnaast is Beatrijs in hart en nieren een echte Amsterdammer. Als ervaren verloskundige is zij meer dan drie decennia lang voor dag en dauw haar bed uitgekomen om maar liefst twee generaties Amsterdammers te verlossen en in het leven te verwelkomen. In 2012 ontving zij van de gemeente Amsterdam de prestigieuze Andreaspenning voor haar grote verdiensten voor de stad. Als initiator van nieuwe ontwikkelingen is zij altijd haar tijd vooruit. Ze is oprichter van het Geboortecentrum Amsterdam, een groot centrum met allerlei faciliteiten voor zwangeren en jonge moeders. Het Geboortecentrum bevat een verloskundige praktijk, een kraamcentrum, een cursuscentrum, een consultatiebureau en een winkel.

In 2011 heeft zij samen met haar collega-verloskundigen het gerenommeerde Geboortecentrum uitgebreid met een Geboortehuis. Hier kunnen vrouwen in een luxe omgeving ‘bij de verloskundige aan huis’ bevallen. Het is een ideale en veilige plek voor vrouwen die niet in het ziekenhuis willen bevallen maar ook niet thuis. Het Geboortecentrum Amsterdam is gesitueerd in De Genestetstraat in oud-West, die mede op haar initiatief de afgelopen 16 jaar langzaam wonderschoon werd opgeknapt en inmiddels autovrij is gemaakt. Samen met buurtgenoten en Stadsdeel West is dit straatje omgetoverd tot een parkje, een gerenoveerde tuinstraat, in de volksmond ook wel ‘De Geboortestraat’ genoemd.

 

 

 

De Geboortestraat in Amsterdam oud-West, vlakbij het Leidseplein

 

Bekend auteur

Beatrijs heeft als bekend auteur inmiddels een aantal ever sellers op haar naam staan, die natuurlijk in haar eigen webshop te koop zijn. De handboeken ‘Veilig Zwanger’, ‘Veilig Bevallen’ en ‘Veilig door de Kraamtijd en de eerste maanden erna’ (de zogeheten ‘Veilig’-serie) zijn inmiddels klassiekers en bijbels voor zwangere vrouwen. Ook schreef zij het informatieve boek ‘De meest gestelde Vragen over Zwangerschap en Bevalling’ en niet te vergeten twee leuke must haves: de ‘Veilig Zwanger Agenda’ en de ‘Agenda voor het eerste Jaar na de Bevalling’, die Beatrijs samen met de bekende tekenares Laura Neuhaus heeft gemaakt.  Zie webshop!

Via de media en de sociale netwerken deelt Beatrijs zo breed mogelijk haar kennis en ervaringen als verloskundige, als moeder én als expert op het gebied van allerhande vrouwenzaken.

 

Nieuwe boeken in wording

Op dit moment werkt zij aan twee nieuwe boeken: het eerste boek is ‘Veilig door het Jaar na de Bevalling’. Dit handboek vormt de afsluiting van de veelvuldig verkochte ‘Veilig’-serie. (Veilig Zwanger, Veilig Bevallen en Veilig door de Kraamtijd, die ook in paperback zullen verschijnen). Het boek gaat over het roerige, bijzondere, maar ook uiterst  vermoeiende  eerste jaar na de bevalling.

Daarnaast is zij reeds geruime tijd bezig met een baanbrekend boek met als werktitel: ‘Vrouwen, Sex en Liefde’. In dit boek deelt Beatrijs haar ervaringen en jarenlange observaties  over allerhande vrouwenzaken uit de dagelijkse praktijk, analoog aan haar eigen levensloop.